Mistä cappuccino -resepti on peräisin?
Cappuccino saapui Eurooppaan ja Amerikkaan Italiasta vuonna 1980, samoihin aikoihin kuin latte.
Monilla italialaisilla kahveilla on yksinkertaiset, kuvaavat nimet, jotka perustuvat ainesosiin tai valmistustapaan, mutta cappuccino on hieman erilainen. Ilmeisesti espresson ja vaahdotetun maidon väri muistuttaa kapusiiniveljien kaapujen sävyä – tästä juontaa nimi 'cappuccino'.
Cappuccino – Kofeiini ja ravinto
1. Kuinka paljon cappuccinossa on kofeiinia?
Cappuccino kofeiinipitoisuus on usein matalampi, koska siinä on enemmän maitoa. Todellinen määrä voi kuitenkin vaihdella espresson koon ja juoman vahvuuden mukaan.
2. Ravintoarvot (cappuccino kalorit)
Cappuccinon kalorit ja ravintosisältö vaihtelevat käytetyn maidon ja mahdollisten makeutusaineiden mukaan. Yleensä se sisältää energiaa maidon hiilihydraateista ja proteiinista sekä hieman rasvaa.
Cappuccino tarjoaa aistillisen elämyksen kaikille, jotka nauttivat sen vahvasta luonteesta – makumatka, joka hurmaa kerta toisensa jälkeen.
Macchiato vai cappuccino – Kumpi valita?
Jos tilaat kahvia kahvilasta, saatat miettiä: macchiato vai cappuccino? Mitä eroa näillä kahdella kahvilla oikeastaan on?
Mitä macchiato sisältää?
1. Höyrytettyä maitoa,
2. Kaksi espressoannosta
3. Ohut kerros maitovaahtoa päällä – enemmän kahvia kuin maitoa.
Mitä cappuccino sisältää?
1. Yhden espressoannoksen
2. Höyrytettyä maitoa
3. Maitovaahto päällä – kaikki täydellisessä tasapainossa.
Nyt kun tiedät, mitä cappuccino on, sinulla on kaikki tarvittava tieto seuraavaan cappuccino vs macchiato -pohdintaan.
Tutustu myös NESCAFÉ® Dolce Gusto® -tuotteisiimme ja löydä lisää cappuccino ohje -vaihtoehtoja!